Onze Pasta Bolognese Recept staat garant voor een echte Italiaanse smaak. Het is bekend als de ultieme troostmaaltijd. Het hart van dit gerecht is een rijke, vleesrijke Bolognese pasta bolognese saus, of ‘ragù alla Bolognese’.
De saus moet lang sudderen. Dit is nodig voor de diepe en complexe smaken. Deze smaken zijn kenmerkend voor de Italiaanse keuken.
Ragù alla Bolognese komt oorspronkelijk uit Bologna, in Emilia Romagna. Het wordt vaak geserveerd met tagliatelle of lasagne. Spaghetti Bolognese is over de hele wereld geliefd.
Italianen hebben echter een voorkeur voor de textuur van bredere lintpasta’s. Wij hebben ons recept met zorg en kwaliteitsingrediënten gemaakt. Zo krijg je een authentieke Italiaanse pasta.
Spaghetti bolognese recept: Ingrediënten voor de Beste Bolognesesaus
Een echte Bolognese saus pasta bolognese maak je met de beste ingrediënten. Voor leuke recepten spaghetti bolognese ons *pasta bolognese recept* kiezen we alleen het beste. Zo krijg je die heerlijke smaak van traditionele Italiaanse saus.
Ingrediënten | Hoeveelheid |
---|---|
Half-om-half gehakt | 750 gram |
Ui, fijngehakt | 5 stuks |
Knoflook, fijngehakt | 1.5 bollen |
Bleekselderij, fijngehakt | 0.5 bos |
Wortel, fijngehakt | 5 stuks |
Tomatenpuree | 2 blikken van 65 gram |
Suiker | 2 eetlepels |
Gedroogde kruiden (thyme, oregano, rozemarijn) | 2 eetlepels |
Miso of bouillonblokjes | 1.5 eetlepels of 4 blokjes |
Tomaten uit blik | 2 blikken van 400 gram |
Passata di pomodori | 500 ml |
Rode wijn | 500 ml |
Volle melk (kamertemperatuur) | 500 ml |
Geraspte oude kaas | 100 gram |
We gebruiken rundergehakt en pancetta voor onze *authentieke Bolognese saus*. Wortel, bleekselderij en ui maken de belangrijke ‘soffritto’. Tomaten, olijfolie, witte wijn, melk en bouillon zorgen voor een diepe smaak.
Dankzij de lange kooktijd wordt pasta bolognese maken onze saus heel zacht en vol van smaak. Die methode is kenmerkend voor *Italiaanse pastasauzen*.
Hier wat extra informatie:
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 12 uur
- Voor nog betere smaken: tot 12 uur koken
- Calorieën per portie: 343 kcal
- Alcoholgehalte na 2,5 uur koken: ongeveer 5%
Je kan de saus goed bewaren in glazen potten of invriezen. Zo zet je snel een authentieke maaltijd op tafel. Probeer ons *pasta bolognese recept* en geniet van elke hap.
Pasta Bolognese Bereidingswijze
Het geheim van heerlijke Pasta Bolognese zit in hoe je het maakt. Eerst snijden we 125 gram ontbijtspek, 1 ui, en 150 gram wortel fijn. Daarna bakken we het spek in een grote pan tot het knapperig is. Vervolgens voegen we de ui en wortel toe en bakken die mee tot ze zacht zijn.
Daarna gaat 500 gram rundergehakt in de pan. We bakken het gehakt rul. Vervolgens voegen we een rundvleesbouillonblokje toe voor extra smaak. Voor de saus mengen we 600 ml tomatenblokjes met een klein blikje tomatenpuree. We doen er ook een theelepel oregano bij, en peper en zout naar smaak. Dit laten we 20 tot 25 minuten zachtjes koken.
Ondertussen koken we de spaghetti voor vier personen, volgens de instructies op de verpakking. Je kunt de saus op het fornuis of in een slowcooker pasta bolognese bereiden. In een slowcooker wordt de smaak nog beter.
Als we de spaghetti bolognese serveren, doen we er wat versgeraspte Parmezaanse kaas en basilicum bij. Voor wie wil, kunnen er ook champignons, bleekselderij of paprika bij voor meer variatie. Dit recept is genoeg voor vier personen en zorgt voor een gezonde maaltijd vol eiwitten en vitamines.