Home Uncategorized Heerlijk Chocoladetaart Recept voor Elke Gelegenheid

Heerlijk Chocoladetaart Recept voor Elke Gelegenheid

by Liza Dielissen
chocoladetaart recept

Dit chocoladetaart recept maakt elke gelegenheid bijzonder. Chocolade is wereldwijd een favoriete smaak. Het eindresultaat is een traktatie die aan een brownie doet denken: zacht en vochtig van binnen, knapperig van buiten.

Met een paar ingrediënten tover je een heerlijke traktatie tevoorschijn, ideaal voor feestdagen of om jezelf te verwennen.

Dit recept is goedgekeurd door chocoladeliefhebbers en was een succes tijdens de kerst. Het is een taart die bij iedereen in de smaak valt en ruimte biedt voor jouw persoonlijke chocoladetaart bakken twist. Zoek je een simpele, maar lekkere chocoladetaart, dan is dit wat je nodig hebt.

Deze chocoladetaart bevat ongeveer 300 calorieën per portie. Daar zit 15 gram vet in, 35 gram koolhydraten en 5 gram eiwitten. Het is dus een smakelijk en verantwoord genot voor wie zonder schuldgevoel wil snoepen. Laten we beginnen met het maken van deze chocoladetaart en genieten van elk stuk!

Ingrediënten en Voorbereiding voor de Chocoladetaart

Voor het maken van een heerlijke chocoladetaart zijn goede ingrediënten heel belangrijk. Hier is wat je nodig hebt:

  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 middelgrote eieren
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 50 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 50 gram melkchocolade (in kleine stukjes)
  • 50 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 400 gram Enchanted Cream® Choco (Funcakes + melk) voor de vulling en decoratie
  • 200 gram Deco Melts Choco (Funcakes) voor de vulling en decoratie

We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Daarna smelten we de pure chocolade samen met de boter. Het is belangrijk om nauwkeurig te werken zodat de chocoladesmaak perfect wordt.

Na het mengen van chocolade en boter, kloppen we suiker met eieren. Zo wordt het mengsel luchtig. Dan voegen we yoghurt, bakmeel, cacaopoeder en baking chocoladetaart recept soda samen. Alles wordt goed gemengd. Daarna voegen we de chocoladestukjes toe.

  1. Smeer een springvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
  2. Giet het beslag in de vorm en verdeel het netjes.
  3. Bak 1,5 uur op 180 graden Celsius.
  4. Na het bakken, laat de taart helemaal afkoelen voor je decoreert.
VoorbereidingstijdBaktijdTotale tijdPortiesCalorieën per portie
30 minuten1 uur en 30 minuten2 uur8 personen822 kcal
VoedingswaardeKoolhydratenEiwittenVettenVerzadigde vetten
Kilocalorieën89g13g49g25g

Een goede voorbereiding van de springvorm is cruciaal. Door zorgvuldig te werken, krijgen we de perfecte basis voor onze taart. Dan kunnen we gaan decoreren met Enchanted Cream® Choco en Deco Melts Choco.

Chocoladetaart Recept: Bakken en Serveren

Voor dit chocoladetaart recept beginnen we met losgeklopte eieren, basterdsuiker en een snufje zout. Meng deze ingrediënten voorzichtig, zo blijft de taart luchtig.

Daarna voegen we chocoladeboter en zelfrijzend chocolade taart recept bakmeel toe. Roer zachtjes, dat is belangrijk. De pecannoten geven een lekkere crunch.

De ideale baktemperatuur is 180°C. Chocoladetaart bak je meestal in 35 minuten. Maar de tijd kan per oven verschillen. Laat de taart daarna goed afkoelen.

De ganache maken we met chocoladetaart recept room, pure chocolade en boter. Samen met kersenjam en rode vruchten als garnering wordt het heerlijk.

IngrediëntHoeveelheid
Bloem200 gr
Cacao40 gr
Suiker170 gr
Bakpoeder2 theelepels
Eieren4
Zonnebloemolie180 ml
Almond Melk75 ml
Pure Chocolade75 gr
Room voor Ganache250 ml
Pure Chocolade voor Ganache250 gr
Kersenjam150 gr
Rode Vruchten75 gr
Snufje zoutPinc

Zonder ganache kun je de taart 3-4 dagen bewaren. Met ganache moet ze in de koelkast. Haal haar een uur voor serveren eruit. Je krijgt ongeveer 10 chocolade taart maken heerlijke stukken.

Tips en Variaties voor Dit Chocoladetaart Recept

Voor wie van experimenteren houdt, is er veel mogelijk met dit recept. Je kunt de pecannoten vervangen door walnoten of hazelnoten. Of je laat ze helemaal weg. Let goed op de baktijd en pas deze aan als het nodig is.

Om je taart mooier te maken, kun je een eenvoudig glazuur van poedersuiker en water gebruiken. Of serveer de taart met vanille-ijs of vers fruit. Dat geeft een frisse draai aan je dessert.

Zoek je een budgetvriendelijke of glutenvrije optie? Pas het recept dan aan. Gebruik bijvoorbeeld cacaopoeder of amandelmeel in plaats van gewone bloem. Zo is chocolade taart bakken leuk, makkelijk en voor iedereen mogelijk.

Probeer wel de basis smaak van de taart te behouden. Gebruik bijvoorbeeld 250 g pure chocolade en 300 g fondant chocolade. Met maar 30 minuten voorbereiding en twee uur totaal, is dit de perfecte kans om creatief te zijn in de keuken.

You may also like